Hirdetés

LPDDR5 RAM-ot kezelhetnek az Intel Tiger Lake-U CPU-k



|

Lapos és könnyű laptopokba kerülnek majd ezek a chipek, a jelek szerint már LPDDR5 RAM társaságában.

Hirdetés

Komachi Ensaka az EEC adatbázisában nemrég olyan bejegyzésre bukkant, amely arra utal, hogy a lapos és könnyű laptopokba kerülő, közelgő Intel Tiger Lake-U processzorok már az LPDDR5-ös memóriával lesznek kompatibilisek. 

Hirdetés

Miközben az LPDDR4X 4266 Mbps-ban maximalizálódik, addig az LPDDR5 már 6400 Mbps-os adatrátát is lehetővé teszi. Emellett szintén fontos, hogy az LPDDR5 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt. Ez különösen előnyös, mivel a mobil eszközöknél a hosszú üzemidőt szeretnék elérni. 

Az SK Hynix és a Samsung még az év vége előtt piacra akarják dobni a DDR5-ös RAM-ot, emiatt teljesen hihető, hogy a jövőre érkező Tiger Lake-U chipek LPDDR5-ös memóriával együtt jönnek. 

Elvileg ez lesz az Ice Lake utódja, vagyis a második olyan chipcsalád, amely 10 nm-es gyártástechnológiával készül az Intelnél. Az L3 cache 50 százalékkal lehet nagyobb, a Gen 12-es iGPU pedig 96 végrehajtási egységet is kaphat. Támogatott lehet továbbá a PCIe 4.0 is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.