Hirdetés

M2-es chippel érkezhetnek a 2022-es Macbook Air gépek



|

A legnépszerűbb kategória frissítését hagyja utoljára a cupertinói cég.

Hirdetés

Tavaly ősszel nagy lépést tett az Apple az Intel processzorral szerelt gépeik kivezetésének irányába. A cég sok év után újra saját SoC-t tervezett, az M1 pedig azonnal hatalmas siker lett. Persze az átállás nem zökkenőmentes, a cupertinói vállalat nem ingott meg, nemrég bemutatták az M1 Prót és az M1 Maxet, amik a teljesen az alapjaitól újjáépített Macbook Pro modelleket hajtják majd.

Nem volt azonban szó az eseményen a Macbook Air frissítéséről, ami így ebben az évben már biztos nem kap új belső erőt. Ez csak felerősítette azokat a pletykákat, amik az általános felhasználóknak legkedvezőbb eszköz következő verziójáról szólnak.

Hirdetés

A hírek most egy iOS fejlesztőtől, @dylandkt néven megtalálható Twitter-felhasználótól érkeztek. Dylan Az Apple-t érintő kimutatásokkal is foglalkozik, így kijelenthetjük, hogy nem a levegőbe beszél.

A gép állítólag az Apple M2-es SoC-vel érkezik, továbbra is csak USB-C portok lesznek rajta és hasonlóan az új iMac-hez, ebben az esetben is több szín közül válogathatunk majd. A töltésről továbbra is egy 30W-os adapter gondoskodik, ez azonban az idén visszatérő MagSafe csatlakozóval rendelkezik, mindenki nagy örömére.

A kijelzővel kapcsolatban szóba került a Mini-Led, ezt azonban Dylan nem tudta megerősíteni, azt viszont kijelentette, hogy nem lesz Face ID, sem SD kártya olvasó a gépben, az árazás pedig kicsit magasabbról indul, mint a mostani Macbook Air opciók.

Végül, de nem utolsósorban az Apple a jövőre frissülő eszköznél lehet, hogy elhagyja az Air utónevet és egyszerűen MacBookként kerül a boltok polcaira a legolcsóbb Apple laptop opció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.