Hirdetés

Hamarosan jöhetnek az AMD-s MacBook modellek



|

Az legalábbis biztos, hogy az AMD processzorokat és grafikus vezérlőket is támogatja az új MacOS béta. Ez pedig nem lehet véletlen.

Hirdetés

Úgy tűnik, az AMD betörhet egy olyan, bevehetetlennek tartott erődítménybe, amelynek eddig képtelen volt a közelébe férkőzni. Az Apple ugyanis a jelek szerint szintén megérezte, hogy a gyártó évekig tartó hullámvölgyből kikapaszkodva egyre erősebb vetélytársa lett az Intelnek processzorok terén, az Nvidiának pedig a grafikus vezérlők piacán. Persze hivatalosan még semmi ilyesmit nem jelentettek be Almaházán, de az operációs rendszerük forráskódja már fecseg.

Hirdetés

Egy élelmes Twitter felhasználó böngészte végig a MacOS 10.15.4 legújabb béta verzióját, és olyan utalásokat talált benne, amelyek AMD processzorokra, GPU-kra és APU-kra utalnak, többek között a Navi 21, a Renoir és a Van Gogh kódnevek bukkannak elő. Ráadásul, mivel a Mac OS jelenleg a 10.15.3-as kiadásnál tart, a "nyitásra" már valószínűleg nem kell sokat várni.

A Navi 21-gyel kapcsolatos utalás kifejezetten érdekes. A készülő, szupertitkos grafikus vezérlő ugyanis állítólag kétszer olyan gyors, mint az AMD 5700 XT-ben dolgozó Navi 10. Ja, és kétszer olyan nagy is, szóval esélyesen nem a MacBook Air következő generációjába szánják. Az viszont teljesen elképzelhető, hogy a Ryzen 4000 generáció kifejezetten jó teljesítmény-fogyasztás aránya miatt is elgondolkozik a bővítésen az Apple - ezek a chipek futnak jelenleg Renoir kódnév alatt, amik ugyebár szintén kimagozhatók az operációs rendszer forráskódjából. Egyedül a Van Gogh kódnév részleteiről nem lehet még sokat tudni. Valamilyen fületlen, szürrealista stílusú grafikus vezérlő lehet. Na jó, talán ennyire nem lesz extrém a megoldás.

Aztán persze az is lehet, hogy az Apple egyelőre csak teszteli az AMD komponenseit, ezért került a támogatás a MacOS-be, és még jóval távolabbi lehet az az időpont, amikor megjelennek az első AMD alapú MacBookok. Természetesen az sem elképzelhetetlen, hogy az idei bejelentésen már meglepnek mindenkit. Ideje is volna egy kicsit felrázni a mostanában elszürkült Apple izgalomfaktorát, ez a lépés kiválóan alkalmas lenne a célra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.