Hirdetés

Már 7816 dollárért vihető egy 512 GB-os Intel Optane DC Persistent Memory



|

A memóriafoglalatba illeszthető adattároló sokkal gyorsabb, mint az NVMe SSD-k, az ára pedig csillagászati magasságokban mozog.

Hirdetés

Az Intel Optane DC Persistent Memory gyakorlatilag egy DDR4-es foglalatba illeszthető memóriának tűnik, de a valóságban inkább egy adattároló. Nem klasszikus SSD-ről van azonban szó. Az Intel szerint ez az új típusú memória a legfelkapottabb lehet rövid távon, hosszú távon pedig a DRAM utódját tisztelhetjük benne. Az adatokat ugyanis akkor is megtartja, ha épp nincs áram alatt. 

Hirdetés

Az Intel legújabb skálázható, Cascade Lake-alapú Xeon processzorai már támogatják az Optane DC Persistent Memoryt, így az adatközpontok DRAM-szintű sebességgel dolgozhatják fel az adatokat. 

Ezek a memóriák/adattárolók ráadásul továbbra is sokkal gyorsabbak annál, mint amire az NVMe SSD-k képesek. 

Mennyibe kerülnek? A kereskedőknél mostanában jelentek meg az 512 GB-os modulok. A legtöbben a CompSource áruházát emlegetik, itt az NMA1XXD512GPSU4 modellszámú termékért 7816 dollárt kell fizetni. Pontosabban csak kellene, mert nincs készleten. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.