Hirdetés

Már 98 colos méretben is tündököl az LG legújabb QNED tévéje



|

Érdemes lesz ezt is figyelemmel követni a 2024-es CES-en.

Hirdetés

A hamarosan megrendezésre kerülő 2024-es CES előtt egy sor újdonságokról rántotta le a leplet az LG. Volt itt már korábban egy mesterséges intelligenciával megtámogatott, kifejezetten otthoni használatra szánt beszélő robot, na meg egy bitangerős kompakt projektor is, most pedig televíziókkal bővült a friss termékek köre. Több új fejlesztést is megvillantott az LG, de számunkra talán a legérdekesebbek a gyártó QNED-es készülékei, amelyek kifejezetten ígéretesnek tűnnek.

Bár a vállalat az utóbbi időben elsősorban az OLED-es konstrukcióira fókuszált, ennek ellenére nem feledkezett meg a LED LCD alapokról sem. Az LG lényegében a Mini LED háttérvilágítást ötvözte a Nanocell és kvantumpont technológiaival, aminek eredményeképpen megszületett a QNED és a QNED Mini Led termékcsaládja.

Hirdetés

Több televízió közül is válogathatunk majd a 2024-es felhozatalból: van itt 43, 50, 55, 65, 75, 86 de még egy elképesztő, 98 colos változat is, ami most először került be az LG kínálatába. Ráadásul ha ez nem lenne elég, elsősorban a vállalat saját tervezésű α8 AI processzorának köszönhetően, számos egyéb hasznos funkcióval is felvértezték ezeket.

A mesterséges intelligenciás képességek között találjuk az AI Picture Pro névre keresztelt technológiát, amely a textúrák gazdagításában és a finom részletek kiemelésében segít, de helyet kapott még egy úgynevezett Dynamic Tone Mapping Pro funkció is. Ez a működése során lényegében blokkokra osztja a képernyőt, amiket azután valós időben elemez, abból a célból, hogy felismerje a legsötétebb és legvilágosabb területeket, amiket aztán precíz HDR-optimalizálással tud leképezni.

Az LG szerint az új készülékei minden eddiginél magasabb szintre emelik majd a tévézés élményét, így feltétlenül érdemes lesz szemmel tartani ezeket is a közelgő CES során, ahol bizonyára többet is megtudhatunk majd róluk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.