Hirdetés

Már a Windows 10 is támogatja a HEIF képformátumot



|

Az Android P után a Windows 10 előzetes buildje is natív támogatást nyújt a HEIF képekhez.

Hirdetés

A Google Android P rendszere után most a Windows 10 is natív támogatást kap a HEIF képformátumhoz. A Microsoft legújabb előzetes buildjei már támogatják az új formátumot, ami jobb tömörítést ígér: vagyis jobb minőségű képeket és alacsonyabb fájlméreteket kapunk a jövőben. 

Hirdetés

A HEIF-támogatás a Windows Insidereknek szánt 17123-as előzetes buildbe került bele, ami azt jelenti, hogy a nagy nyilvánosság az áprilisban esedékes Redstone 4-es frissítés keretében kaphatja meg. Aki már az elsők között szeretne tesztelni, az értelemszerűen be kell lépjen a Windows Insider programba, valamint a Windows App Preview Programba a Fotók apphoz. 

Mivel a Windows 10 natív támogatást nyújt majd a formátumhoz, ezért a külső felek alkalmazásai is támogathatják majd azt. A HEIF további előnye, hogy képek kollekcióját egyetlen fájlban is képes tárolni, illetve a videók és az állóképek egyetlen fájlon belül is elférnek. 

A 17123-as build legnagyobb újdonsága ez, ugyanakkor általános hibajavítások is kerültek a csomagba, illetve fejlődött a Windows Mixed Reality. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.