Hirdetés

Már a Zen 4-en dolgozik az AMD



|

A Zen 4 tervezésén munkálkodik az AMD, a Zen 3 ugyanis gyakorlatilag elkészült.

Hirdetés

Az AMD a második-generációs EPYC processzorok bemutatóján árulta el a közönségnek, hogy a következő-generációs Zen 3 mikroarchitektúra munkálatai elkészültek, az AMD immáron az utód, a Zen 4 tervezésén munkálkodik. 

Hirdetés

Az AMD a harmadik-generációs Ryzen processzorokkal hozta el a Zen 2 mikroarchitektúrát, ami az üzleti szektorban a második-generációs EPYC szériával debütált. Ez az első x86-os processzor-mikroarchitektúra, amit 7 nm-es gyártáshoz terveztek. Jelenleg a TSMC termeli az erre építő chipeket, 7 nm-es DUV technológiával. 

A Zen 3 mikroarchitektúrát már a következő lépcsőre készítették fel, a technológiában ez a 7 nm-es EUV lesz, vagyis jelentős előrelépéseket ígér például hatékonyságban is. Ennek hála az órajelek és a teljesítmények is növelhetőek lesznek. A Zen 3 tervezési munkálatainak végével az AMD már a prototípusokon és a teszteken kezdhet dolgozni. Az első Zen 3-alapú termékek 2020-ban érkeznek. 

A Zen 4-et csak 2021-re várhatjuk, akkor, ha a 7 nm-es technológia már kinőtte magát. Nem kizárt, hogy már 6 nm-es EUV eljárással gördülhet le a szalagokról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.