Hirdetés

Már elérhető az Android 14 első fejlesztői előzetese



|

Egyszeri felhasználóknak egyelőre nem ajánlott kísérletezni vele, de néhány érdekességet legalább már megtudtunk a következő generációról.

Hirdetés

A Pixel tulajdonosok számára elérhetővé vált az első Android 14 Developer Preview, így a szakemberek már elkezdhetnek kísérletezni a saját alkalmazásaikkal. Ez még egy kifejezetten fejlesztőknek szánt, tesztelésre kihegyezett változat, ami hétköznapi használat során szinte biztosan több bosszúságot okoz majd, mint amennyi hasznot hoz, ugyanakkor mi is profitálunk a dologból, hiszen legalább biztos távolságból már ismerkedhetünk az új rendszerrel.

A fejlesztői dokumentációkból már kiderült néhány dolog az újítások közül. Az egyik legfontosabb, hogy tovább optimalizálják a rendszert a nagy képernyős készülékek és táblagépek irányába. Mivel a következő években egyre több gyártó próbál majd szerencsét a hajtogatható készülékek piacán, az Android 12L-lel elindított vonal nem meglepő módon tovább erősödik, javítva a multitasking megoldásokat és a felhasználói élményt.

Hirdetés

Szintén fejlődik a rendszer hozzáférhetősége. A betűméretet a korábbi 130% helyett immár akár 200%-ig is növelhetjük, így az a gyengénlátók számára is könnyebben olvashatóvá válik, valamint tovább finomítják a nyelvek alkalmazásonkénti testreszabhatóságát, így minden applikációt azon a nyelven használhatunk majd, amelyiken szeretnénk.

A harmadik központi terület az akkumulátor-idő, ennek kapcsán is zajlik a háttérfolyamatok finomhangolása, amivel javítható a készülék teljesítménye, optimalizálható az üzemidő. Várhatóan lesznek változások a Wi-Fi-n keresztüli letöltések, cache-elt applikációk, valamint naptárak és riasztások kezelése kapcsán is.

A most induló tesztelési időszakot várhatóan április környékén váltja egy szélesebb körben elérhető bétateszt, a szoftver nyári véglegesítése után pedig egy szeptember-október magasságában megjelenő operációs rendszerrel kalkulálhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.