Hirdetés

Már készül az AMD Zen 5



|

Az AMD már a Zen 5-ös architektúra fejlesztését is elkezdte, pedig sok Zen 2-es CPU még csak most jelenik meg.

Hirdetés

Bár az AMD még számos Zen 2-alapú processzort csak a következő hónapokban dob majd piacra, igazából már a következő három architektúrán is gőzerővel dolgoznak a mérnökök. 

Hirdetés

Ez a Zen 3, a Zen 4, sőt, a Zen 5 fejlesztését jelenti. Mindez nem pletyka, az AMD maga erősítette meg, hogy a Zen 4 és a Zen 5 tervezési munkálatai is folynak. 

Azt is felfedte az AMD, hogy a Zen 3 tervezése befejeződött. Vagyis az architektúra készen áll a tesztelésre és a gyártásra, ami lassan kezdődhet is. 

A Zen 5-ös processzorok pedig a következő-következő-generációt képviselik majd, és várhatóak csak 2022-ben érkeznek meg. Addig is az AMD azt tervezi, hogy jövőre elhozza a negyedik-generációs Ryzen CPU-kat és a harmadik-generációs EPYC chipeket. Addig pedig jönnek az új Threadripperek, amelyek 24 magról indítanak, egészen 64 magig. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.