Hirdetés

Félhet a Qualcomm: ezúttal odacsap a MediaTek prémium mobilos lapkája



|

Prémium eszközökbe jön 2020 elején a MediaTek Dimensity 1000, ráadásul 5G-vel.

Hirdetés

A MediaTek nagyszerű középkategóriás chipeket gyárt, amelyeket rengeteg kínai mobilgyártó használ is. A prémium kategóriában azonban sosem adtak túl sokat a cég nevére. Ez most megváltozhat, ugyanis bemutatkozott a Dimensity 1000 SoC, amelyet a felső kategóriás eszközökbe szánnak. 

Hirdetés

A processzor 7 nm-es, 8-magos, a chip minden új technológiát támogat: 5G-t, WiFi 6-ot, Bluetooth 5.1-et. Emellett dedikált AI-feldolgozóegysége is van. 

Még jobb, hogy itt már egy 5G-s lapkáról beszélhetünk, ami maximum 80 megapixeles képkezelő szenzorokat támogat, de a többkamerás rendszerekkel is boldogul. A mesterséges intelligenciára koncentráló feldolgozóegység pedig minden szempontból képes fokozni a kamerás élményt és funkciókat. 

A Dimensity 1000 akár a 120 Hz-es kijelzőkkel és boldogul, illetve a 4K@60fps videók AV1 kodek mellett támogatottak. Az első olyan készülékek, amelyekbe ez a chip kerül, elvileg 2020 első negyedévében érkeznek meg. Kiszivárgott mérési eredmények szerint az új MediaTek SoC a Qualcomm Snapdragon 855 Plust és a Huawei Kirin 990-et is megelőzi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.