Hirdetés

Még mindig hiány van az Intel 14 nm-es chipjeiből



|

Már megint? Vagy még mindig? Az Intel továbbra sem tudja kielégíteni a 14 nm-es processzorok iránt jelentkező keresletet.

Hirdetés

Az Intelnek immáron jó ideje baja van a készletekkel, valamint a chipgyártással. A 10 nm-es lapkák elég későn érkeztek meg, a 14 nm-es chipekből pedig 2018 óta folyamatosan hiány volt és van. 

Hirdetés

Bár 1 milliárd dollárt fektettek a 14 nm-es termékek gyártáskapacitásának fokozásába, a jelek szerint a nehézségek nem értek véget. 

A Digitimes jól értesült forrásai szerint a 14 nm-es gyártással továbbra is gondok vannak, egészen konkrétan az, hogy még mindig nem tudják kielégíteni a piac által támasztott keresletet. 

Emiatt állítólag rengeteg laptopgyártó halaszthatja el az új termékeit 2020-ra, a helyzet legnagyobb áldozata pedig a tizedik-generációs Comet Lake mobilprocesszor-család. Ezek elvileg a 14 nm++ technológiára építenek, magas órajelekkel, fejlett hatékonysággal. 

A készlethiányok miatt azonban nagyon kevés laptop lesz, amelybe mostanában effajta chip kerülhet. A helyzet leghamarabb 2020-ban oldódhat meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.