Hirdetés

Megérkezett a Linux 5.0



|

Itt van a Linux 5.0, de a hangzatos név ellenére igazából csak egy sima, szokványos kernelfrissítéssel van dolgunk.

Hirdetés

Eszközök milliárdjai futtatnak olyan szoftvert, amely a Linux kernelre építkezik - még az androidos okostelefonok és táblagépek, az IoT-s eszközök és a szerverek, sőt, egyes asztali gépek és laptopok is. 

Hirdetés

Linus Torvalds, a Linux alapítója a Linux Kernel első verzióját még 1991-ben adta ki, azóta pedig hatalmas, ingyenes és nyílt forráskódú projektté nőtte ki magát mindez. Torvalds most bejelentette a Linux 5.0 érkezését is. 

A hangzatos név ellenére igazából nincs szó semmi különösről, valójában egy szokványos kernelfrissítéssel van dolgunk. Vannak hibajavítások, új funkciók, Torvalds viszont hozzátette, hogy nem foglalkoznak funkcióalapú kiadásokkal, az 5.0 pedig nem jelent többet, mint a 4.x. 

Jó hír azért, hogy az ARM big.LITTLE technológiáját használó processzorok hatékonysága javult, illetve egyes ARM-alapú chipek támogatása is. Az AMD FreeSync technológiája is támogatott lett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.