Hirdetés

Megérkezett és ezt tudja a Google saját AI-alapú képgenerátora



|

Egyszerű leírások alapján kérhetünk le képeket egyenesen a keresőmotorból.

Hirdetés

Egyre több helyen kerül előtérbe a mesterséges intelligencia, amelytől elvitathatatlan, hogy rohamosan fejlődik. Ennek segítségével nemrégiben például a Cyberpunk 2077 egyik elhunyt szinkronszínészét támasztották fel, de már attól sem állunk távol, hogy az AI által nyerjünk ki hangot állóképekből és néma videókból egyaránt.

Mostanra természetesen valamilyen formában a legtöbb nagy techvállalat beszállt a buliba, elég csak a Facebook, az Android, vagy a Spotify által bevezetett funkciókra gondolnunk, amik mind kísérleteztek a mesterséges intelligencia adta lehetőségekkel. A minap a Google is elérhetővé tette a saját AI-alapú képgenerátorát, amive már több felhasználó is megkezdheti az ismerkedést.

Hirdetés

Azoknak, akik korábban csatlakoztak a Google Search Labs programjához, melyben korai fázisú, kísérleti jellegű funkciók tesztelésére van lehetőség, mostantól hozzáférnek az úgynevezett Search Generative Experience (SGE) programhoz, mely egyszerű, de akár komplex leírások alapján is generál képeket az AI segítségével. A használata nem különösebben bonyolult, lényegében csak megfogalmazzuk, hogy mit szeretnék látni, majd a motor a másodpercek tört része alatt több száz opciót dob elénk. A funkció egyébként a Google Képek fülben történő kereséskor is elérhető, ahol szintén pillanatok alatt kérhetjük le ezeket.

Természetesen ahogy korábban hasonló esetekben, úgy most is számos aggály merült fel a Search Generative Experience etikus használatát illetően, így ezeknek elébe menve a Google számos biztonsági intézkedést eszközölt. A rendszer az AI által készített tartalmait például vízjelekkel látja el, továbbá szoftveresen korlátozták a szuperrealisztikus tartalmakat, így például hírességek és ismert személyek nem fognak szerepelni a képeken.

A Google próbálkozása természetesen nem az első az AI-alapú képgenerátorok körében. Az OpenAI is előállt már korábban a saját fejlesztésével (DALL-E), de ezek közé tartoznak még az olyan szoftverek is, mint például a Midjourney, ami talán a legnagyobb népszerűségnek örvend mostanában. A Google SGE funkciójára azonban minden bizonnyal nekünk még jó ideig várnunk kell, hiszen a nagyvállalat Search Labs programja jelenleg nem elérhető az országunkban, így csak ennek bevezetése, vagy a technológia teljes körű implementálása után kísérletezhetünk majd a képalkotással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.