Hirdetés

Megfelezi egyes Skylake-X HEDT processzorok árát az Intel



|

A Skylake-X-re építő hetedik- és kilencedik-generációs Core X HEDT chipek árát is lefelezi az Intel.

Hirdetés

Az Intel szeretné kitakarítani a megmaradt hetedik- és kilencedik-generációs Core X HEDT processzorokat, amelyek a Skylake-X-re építkeznek. Éppen ezért úgy néz ki, hogy megfelezi ezeknek a chipeknek a vételárait. 

Hirdetés

Mindennek a kiváltó oka igazából a tizedik-generációs Core i9 "Cascade Lake-X" processzorok érkezése. Ezek a CPU-k magszám és teljesítmény tekintetében is nagy előrelépést jelentenek az árra vetítve: a 18-magos Core i9-10980XE például olcsóbb 1000 dollárnál, vagyis feleannyi, mint egykor a Core i9-9980XE volt. 

Amint a Skylake-X lapkák árait megfelezik, a piacot elárasztják majd a kedvezőbb árú hetedik- és kilencedik-generációs megoldások. A jó hír az, hogy ha a tizedik generációt is hozzávesszük a képhez, akkor mindháromra igaz, hogy az egyszálas teljesítmény igazából egyforma. 

A Cascade Lake-X-nél a váltást a DLBoost utasításkészlet hozta, ami felgyorsítja az AI-alkalmazásokat, a frissített Turbo Boost több magra terjeszti ki a magasabb órajeleket, a Favored Cores pedig megmondja majd a Windows 10 2H19-nek, hogy mely CPU-magok a legjobbak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.