Hirdetés

Megint csökkennek a memóriaárak



|

A jelentések szerint a DRAM-árak ezúttal csökkennek, a NAND flash lapkák árai pedig stagnálnak.

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy az árcsökkenéseket igazából csak az áramszünetek és egyéb termelési leállások tudják megállítani. A DRAMeXchange ugyanis két különböző jelentésében is arról beszélt, hogy a DRAM-árak az idei második negyedév során közel 10 százalékkal csökkentek. 

Hirdetés

Mindez állítólag annak köszönhető, hogy a készletek még mindig meghaladták a keresletet. A NAND flash lapkák árai ugyanakkor stagnáltak, mindez pedig a Toshiba üzemében jelentkezett júniusi áramszünet miatt volt így. 

A Japán és Dél-Korea nézeteltérései miatt jelentkező áremelkedés a szakértők szerint csak kicsi és átmeneti volt, és a globális piac túl nagy készletei miatt igazából jelentéktelen az egész ügy hatása. 

A DRAMeXchange szerint a DRAM-árak összesen 30 százalékkal csökkentek, kivéve a mobilpiacon, ahol csak 10-20 százalékkal. A globális DRAM-bevételek összesen 9,1 százalékkal csökkentek. A csapat szerint a DRAM-árak a harmadik negyedévben még tovább mérséklődnek, a fogyasztók által támasztott kereslet pedig nem nő majd olyan mértékben (és annyi kategóriában), hogy elfogyjanak a készletek, és megálljon az árcsökkenés. A NAND flash árak pedig bár stagálnak, az újabb és olcsóbb technológiák miatt az SSD-k árcsökkenése sem áll meg. 

Érdemes ugyanakkor hozzátenni a mostani történethez, hogy gyakorlatilag hetente fut be egy vagy több jelentés, amely valamilyen technológiai, gazdasági vagy politikai problémára hivatkozva azt állítja, hamarosan az egekbe szöknek az árak - vagy épp ennek az ellenkezőjét. Egyre nehezebb eldönteni, melyik jelentésben bízzunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.