Hirdetés

Mégis csökkenhetnek a DRAM-árak?



|

A Samsung szerint ugyan vége van a chiprobbanásnak, a DRAMeXchange mégis úgy véli, hogy 2019-ben tovább mérséklődnek a memóriaárak.

Hirdetés

A DRAMeXchange szokásához híven továbbra is figyeli a DRAM-piacot. A TrendForce divíziója a legutóbbi jelentésében azt jósolja, hogy 2019-ben tovább mérséklődnek majd a DRAM-árak. 

Hirdetés

A jelentés rámutatott, hogy a memóriaárak már így is 10,14 százalékkal csökkentek, ami a 4 GB-os PC-s DRAM-modulokat illeti, negyedéves összehasonlításban. Ez a szakértők szerint annak a jele, hogy az árcsökkenés tovább folytatódik. A 8 GB-os modulok ára 10,29 százalékkal esett, vagyis ezekből igen nagy készletek lehetnek a piacon. 

Állítólag a kereskedők is fordulóponthoz érkeztek a túlkészletek kapcsán, annak ellenére is, hogy a gyártók folyamatosan igyekeznek mérsékelni a termelést. Éves szinten a memóriaárak akár 20 százalékot is zuhanhatnak jövőre, a DRAMeXchange elemzése szerint. A gyártók a nyereségrekordok után igyekeznek optimalizálni a költségeiket, és jobban átvészelni a jövő évet. 

Eközben a Samsung nemrég beszélt arról, hogy vége van a chiprobbanásnak, ezért igazodik a megújult piachoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.