Hirdetés

Megjelentek az ESET új szoftverei|

Az új verziók fejlettebb védelmet, gyorsabb telepítést és személyre szabható jelentést kínálnak a felhasználók számára.

Hirdetés

Az eddigiekhez hasonlóan az ESET idén is megjelentette otthoni termékei, az ESET NOD32 Antivirus, az ESET Internet Security és az ESET Smart Security Premium legfrissebb verzióit, amelyek többek között még hatékonyabb antivírus megoldásokat, továbbfejlesztett IoT-védelmet és további új funkciókat kínálnak a felhasználók számára. Az ESET antivírus termékei, melyek már számos teszten bizonyítottak, védelmet biztosítanak a folyamatosan az online térben tartózkodó eszközök számára is.

Hirdetés

Az előrejelzések szerint 2025-re több mint 75 milliárd hálózatra csatlakoztatott eszköz lesz világszerte - az intelligens otthoni eszközöktől kezdve az e-egészségügyi berendezésekig -, amely kiberbiztonsági szempontból valós veszélyt jelent. Ahogy egyre több eszköz jelenik meg az online térben, a megosztott személyes és bizalmas adatok mennyiségével együtt a hálózatokba való belépési pontok száma is növekszik, ezzel több lehetőséget és sebezhetőséget biztosítva a rosszindulatú felhasználók számára a hálózati támadásokhoz.

"A hackerek már jelenleg is kihasználják az internetre kapcsolt eszközök sérülékenységeit, amelyek száma a jövőben csak növekedni fog, ezért a felhasználók nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják a biztonsági intézkedéseket. Az ESET otthoni termékeinek felhasználói, az IoT védelem segítségével biztosíthatják routerük és az ehhez kapcsolódó okoseszközeik védelmét, így biztonságban tudhatják őket az online fenyegetésekkel szemben" - mondta Béres Péter, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. IT vezetője.

 Az ESET az eddigiekhez hasonlóan továbbra is három otthoni programot biztosít a Windows felhasználók számára.

A felhasználók választhatják az ESET NOD32 Antivirus védelmét, a magasabb szintű védelmet biztosító ESET Internet Security programot, illetve a legfejlettebb védelmi funkciókat nyújtó ESET Smart Security Premium megoldást.

Az ESET gépi tanuláson és három évtized tapasztalatán alapuló védelmi megoldásai észrevétlenül futnak a számítógépeken, emellett rendkívül gyors szkennelést biztosítanak a felhasználók számára anélkül, hogy befolyásolnák az operációs rendszer működését vagy a felhasználói élményt.

"Termékeinket azért hoztuk létre, hogy hatékonyan és észrevétlenül védhessük meg felhasználóinkat és megmutassuk, hogy a kiberbiztonság többszintű megközelítése, hogyan képes felvenni a küzdelmet a legkeményebb fenyegetésekkel szemben is" - tette hozzá Béres Péter.

Az ESET otthoni termékei legújabb verzióinak legfontosabb újdonságai:

Biztonsági jelentés funkció - Továbbfejlesztve

A továbbfejlesztett biztonsági jelentés funkció segítségével figyelemmel kísérhetők a különböző védelmi modulok statisztikai adatai, elérhetők az elmúlt 30 nap különböző statisztikái. Ezen adatok megmutatják például a webvédelem és a szülői felügyelet által letiltott weboldalak, az észlelt és blokkolt kéretlen alkalmazások számát, a webkamerához való hozzáféréseket és még további számos, hasznos információt. Öt előre beállított elem közül lehet választani a megadott prioritások alapján, és betekinthetünk olyan funkciók működésébe is, mint például az Adattitkosítás, a Password Manager, a Lopásvédelem vagy a Szülői felügyelet.

Még gyorsabb és egyszerűbb telepítés

A folyamat optimalizálásával a telepítési idő akár 40 százaléka is megtakarítható, így a legújabb ESET termékek telepítése már csak néhány másodpercet vesz igénybe.

Összekapcsolt otthon felügyelete

A továbbfejlesztett Összekapcsolt otthon felügyelete segítségével tesztelhetjük az otthoni routerünket és a hozzá csatlakoztatott okos eszközöket, olyan sérülékenységek után kutatva, mint például gyenge vagy alapértelmezett jelszavak, különböző port sebezhetőségek, ismert firmware-sérülékenységekés rosszindulatú domain nevek. A funkció ezen felismert hibákra megoldási javaslatokat is nyújt.

Középpontban az adatvédelem - A GDPR rendelkezéseinek megfelelően Az ESET otthoni termékeinek 2019-es verziói az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően kerültek kialakításra.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.