Hirdetés

Meglepően erős a Snapdragon 660



|

A mérések alapján majdnem a Snapdragon 835 magasságaiban jár a középmezőnyben induló lapka.

Hirdetés

A Qualcomm ebben a hónapban mutatta be az új Snapdragon 660 és 630 lapkakészleteit, amelyeket középkategóriás okostelefonokba és egyéb kütyükbe szán. Az előbbi SoC mérési eredményei kerültek most elő, amelyek nagyon biztatóak. 

Hirdetés

A számok alapján a Snapdragon 660 egyre közelebb kerül a csúcskategóriához, és majdnem abban a ligában játszik, amiben a Snapdragon 835 csúcslapka. 

A GeekBench-en Heart kódnévvel szereplő chip 5455 pontot szerzett a többmagos teszten, amelyen a Snapdragon 835-nek 6301 jutott. Bár ez 15,5 százalékos különbség, az eredmény nem rossz annak fényében, hogy a zászlóshajóktól nagyságrendekkel olcsóbb készülékekbe kerül majd a chip. 

A Snapdragon 660 összesen 16 százalékkal erősebb a Snapdragon 653-as elődjénél. Az egymagos tesztek a gyakorlat szempontjából nem mérvadóak, de az 1588 és az 1832 pont hasonló arányt tükröz. 

A Snapdragon 660 egyébként 14 nm-es, még modernnek számító gyártástechnológiával készült, bár tény, hogy a csúcskategória már 10 nm-re váltott. 

Az SoC nyolc darab 64 bites Kryo 260 processzormaggal rendelkezik (maximum 2,2 GHz az órajel), továbbá Adreno 512 grafikával. A chip képes 4K-s videót felvenni és lejátszani, gyorstölteni, WiFi és Bluetooth terén a legmodernebb, az LTE-t tekintve pedig 600 Mbps-ot kínál lefelé és 150-et felfelé. 

A Qualcomm középkategóriás lapkája azt mutatja, hogy a határvonal lassan elmosódik a középmezőny és a csúcskategória között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.