Hirdetés

Megnyugodhatunk, nem lesz Windows 11-exkluzív a Microsoft új tárolási technológiája



|

Egy ideig úgy tűnt, hogy kizárólag az új operációs rendszeren lesz elérhető az igencsak hasznosnak ígérkező DirectStorage.

Hirdetés

Ha figyelemmel követtétek az újgenerációs konzolok körülötti fejleményeket, akkor valószínűleg már találkoztatok a Microsoft által megalkotot DirectStorage technológiával.

Ennek a rendszernek, illetve ugyebár az Nvidia RTX IO-nak hála az NVMe-s SSD-k villámgyorsan közvetlenül a GPU VRAM-jába képesek küldeni az adatokat, ezzel pedig nemcsak erőforrásokat szabadíthatunk fel, hanem alaposan le is rövidíthetjük a töltési időket játék közben.

Hirdetés

Ezt a DirectStorage technológiát alkalmazta például a Microsoft az Xbox Series X Velocity architektúrájánál is, és nemrég kiderült, hogy ez a megoldás bizony elérhető lesz a Windows 11-et használó PC-ken is. Viszont a Microsoft egy korábbi hivatalos bejegyzése alapján úgy tűnt, kizárólag az új operációs rendszer kapja meg ezt az igencsak hasznos újdonságot, de szerencsére nem ez a helyzet.

Időközben azonban újabb helyzetjelentés érkezett a redmondiak háza tájáról, így kiderült, hogy DirectStorage fejlesztői készlet kompatibilis lesz Windows 10-zel is, egészen pontosan a 1909-es és újabb verziók esetében.

Ez egyértelműen jó hír a PC-s játékosok számára, hiszen így nem feltétlenül kell majd Windows 11-re váltani csak azért, hogy élvezhessük a villámgyors töltési időket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.