Hirdetés

Megőrültek az Ethereum-bányász cégek



|

Boeing 747-es repülőgépekkel szállítják nagy mennyiségben a videokártyákat, hogy azokkal mihamarabb bányászni kezdjék az Ethereumot.

Hirdetés

Sokan hisznek a technológia jövőbeli értékében, és emiatt az utóbbi hónapokban rengetegen próbáltak szerencsét digitális pénz bányászatával. A bitcoin után az Ethereum nagyon felkapott.

Hirdetés

Olyannyira, hogy a nagy cégek Boeing 747-es repülőgépekkel szállítják a videokártyákat annak érdekében, hogy minél hamarabb üzembe állíthassák az újabb és újabb hardvereket. 

Az Ethereum év eleji 10 dolláros árfolyamáról június közepére 400 dolláros magasságokba emelkedett, majd visszazuhant 200 környékére. 

Bár a bányászroham miatt egyre kevésbé nyereséges ezzel foglalkozni, azért van, akinek még megéri. 

A bányászkonglomerátumok nagy üzemeltetési költségekkel dolgoznak, azonban a nyereségük is magasabb. Időt pedig nem hajlandóak vesztegetni, ezért hajók és más megoldások helyett egész repülőgépeket bérelnek a hardverek gyors leszállításához. 

Egy nap 36 000 Ethereumot bányásznak ki, ami nagyjából 7,2 millió dollárt jelent. Ennek ellenére rengetegen megrémültek az árfolyam zuhanásától, aminek az eredménye az lett, hogy a használtpiacot elárasztották a leharcolt videokártyák. Bár ezeket alig használt modellként hirdetik, egyiket sem tanácsos megvenni. Még rosszabb, hogy az alaposan felszökött vételárak nem mérséklődtek, a leharcolt használt videokártyák ára is az egekben van, a készletekkel továbbra is nagy a gond. 

A bányászat hatásait még az AMD is észrevette. Lisa Su, a cég ügyvezetője ugyanakkor a megemelkedett kereslet ellenére sem számol a cég terveiben a bányászattal. Eközben igyekeznek feltölteni a készleteket, a céljuk pedig a gamerek igényeinek a kielégítése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.