Hirdetés

Megszűnt a Windows Phone 8.1 támogatása



|

A mai nappal kezdődően nincs több rendszerfrissítés és biztonsági csomag a Windows Phone 8.1-es készülékekre.

Hirdetés

A Microsoft még 2014-ben adta ki a Windows Phone 8.1-et, a mai nappal kezdődően pedig többé már nem garantál sem rendszerfrissítést, sem biztonsági javítást az ezt futtató készülékekhez. 

Hirdetés

Mindez nem érint túl sok embert, ugyanis a statisztikák szerint az Android és az iOS egyeduralkodó lett, a mobilos Windows piaci részesedése annyira kicsi, hogy már a statisztikákba sem fér bele egy ideje. 

Vannak azonban országok, amelyekben a mobilos Windows viszonylag népszerű (néhány százalékos piaci részesedéssel). Itt az az érdekes, hogy ezen belül a felhasználók háromnegyede még mindig Windows Phone 8.1-et használ, az AdDuplex legutóbbi adatai szerint is csak maximum 20 százaléknak van Windows 10 Mobile-ja. 

Ezek a számok nem a Microsofttól származnak, de hihetőek, elvégre sok Windows Phone 8-cal és 8.1-gyel megjelent okostelefon eleve nem is frissült Windows 10 Mobile-ra. 

Aki eddig kitartott a régi windowsos mobilja mellett, az hamarosan vagy egyre nagyobb biztonsági kockázatnak teszi ki magát, vagy kénytelen lesz új okostelefont vásárolni. Mivel a mobilos Windows jelenleg halott, ezért a feltámadásig ezen valószínűleg Android vagy iOS fut majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.