Hirdetés

Megvan, hogy mikor jöhetnek az Intel Xe videokártyák



|

Raja Koduri utalt rá, hogy 2020 közepén számíthatunk a dedikált Intel Xe grafikus vezérlők érkezésére.

Hirdetés

Az Intel grafikus részlegének senior alelnöke, Raja Koduri egy sokatmondó, mégis titokzatos tweetet tett közzé nemrég. Természetesen nem kell sokat agyalni az üzeneten, hamar össze lehet rakni, hogy azt üzeni: 2020. júniusában érkeznek az első dedikált Intel Xe videokártyák. 

Hirdetés

Azt már eddig is tudtuk, hogy jövőre jönnek a Xe grafikus vezérlők, most először van új információ azonban arról, hogy ezen belül mikor futhatnak be. 

Az architektúráról és a gyártási eljárásról elég keveset tudni, így rejtély, hogy milyenek lesznek az első asztali Intel videokártyák. A valós idejű ray tracingre van esély, de lehet, hogy csak az üzleti vonalon. 

Egyesek szerint azért a Xe GPU-król már árulkodik a jelenlegi mikroarchitektúra, amit az Intel a friss integrált GPU-khoz használ. 

A 10 nm-es Ice Lake-alapú processzorok ugyanis már az új, Gen11-es iGPU-val dolgoznak. A legerősebb változat 64 végrehajtási egységgel dolgozik. Az NVIDIA által alkalmazott CUDA-magok számát elnézve a szakértők arra tippelnek, az Intel 10-12-vel szorozhatja a végrehajtási egységek számát az asztali kártyáknál. Egy középkategóriás Xe vezérlő a Gen11-es iGPU teljesítményét nézve pedig valószínűleg a GeForce RTX 2060 vagy RTX 2070 szintjén mozog majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.