Hirdetés

Megvan, mikor kerülhet boltokba az M2 chipes MacBook Air



|

Egy belsős forrás súgta meg, hogy pontosan melyik napon indul az új MacBook Air értékesítése.

Hirdetés

Ugyan még a legmegbízhatóbbnak tartott szivárogtatók is gyakran mellé nyúlnak, de az idén látványosan beletrafáltak azokkal a jóslatokkal, melyek szerint az Apple egy új MacBook Airt mutat be a házon belül fejlesztett M2-es SoC-kal.

A június eleji WWDC 2022-n leleplezett masina nagy meglepetésre nem a meglévő M1-es modellt váltja, hanem 100 ezer forinttal drágábban kínál egy annál erősebb alternatívát, rendelni viszont továbbra sem lehet, mert még nem kezdődött el az értékesítése. Az Apple hivatalos oldalán cikkünk írásakor még csak annyi szerepel, hogy "júliusban érkezik", most azonban lelepleződhetett a rajt dátuma.

Hirdetés

A MacRumors legalábbis arról ír, hogy kiskereskedelemből származó exkluzív értesülése alapján a cupertinóiak július 15-én, vagyis nagyjából két hét múlva küldik boltokba az M2-es MacBook Airt, az előrendelési ablak pedig július 8-án nyílik meg. A cikkből sajnos nem derül ki, hogy ez minden régióra vonatkozik-e, de ha igaz a hír, annyival mindenképpen okosabbak lettünk, hogy a hónap közepénél korábban idehaza sem érdemes számítani az új laptopra.

Az M2-es MacBook Air a továbbra is kapható elődjénél 0,3 hüvelykkel nagyobb, 13,6 hüvelykes Liquid Retina (vékonyított kávás) kijelzőt kapott, és 8 GB-tal több, vagyis legfeljebb 24 GB memóriát kérhetnek bele a vásárlók. Ami magát az új SoC-ot illeti, a korai teljesítménytesztek alapján a 2022-es erőforrás lényeges előrelépést hozott az előző generációhoz képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.