Hirdetés

Mindenkinek kell az OLED-kijelző



|

8,9 milliárd dollárt költ a Samsung arra, hogy több OLED-kijelzőt gyártson idén. Még az Apple-nek is ilyen képernyő kell.

Hirdetés

A Samsung nem csak saját okostelefonokkal képviseli magát a piacon, számos alkatrészt is szállít az okostelefon-gyártóknak. Az androidos cégeknek és az Apple-nek is. 

Hirdetés

A Samsung OLED-panelei iránt pedig egyre nagyobb a kereslet. Annyira, hogy a Samsung most 8,9 milliárd amerikai dollárt fektet a gyártás bővítésébe

Mindehhez köze van annak, hogy az Apple tizedik évfordulós iPhone 8 készüléke lesz az első, amely LCD helyett már OLED-kijelzőt kap. A modell várhatóan szeptemberben mutatkozik be. Az iPhone 7S és az iPhone 7S Plus egyelőre maradnak LCD-s készülékek, de 2018-ban teljesen váltana az Apple. 

A Samsungtól mindez újabb befektetéseket kíván. A gyártó okostelefonjainak a 70 százalékban van OLED-panel, és az Apple mellett számos kínai gyártó is ilyennel látná el a következő csúcskészülékeit. A nagy kereslet kiszolgálása és a piaci előny megtartása érdekében a Samsung komoly erőforrásokat fordít a gyártás fokozására. 

Az Apple és a Samsung első szerződése állítólag 160 millió képernyőről szól. 60 millió darabért 4,3 milliárd dollárt fizetett az Apple a Samsungnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.