Hirdetés

Mindjárt itt a világ első 7 nm-es mobilos lapkája



|

Az IFA kiállításon, napokon belül bemutatkozik a Huawei Kirin 980-as chipje. Az új SoC a Huawei Mate 20 Próval jelenik meg, idén ősszel.

Hirdetés

Tudjuk, hogy a Huawei Mate 20 Pro valamikor októberben mutatkozik be, ahogyan azt is, hogy gyárilag Android 9 Pie rendszerrel jön. Az is nyílt titok, hogy a 2018-as IFA kiállításon mutatkozik be a rajta debütáló EMUI 9.0 kezelőfelület, valamint a készülék lelkét jelentő Kirin 980-as SoC, ami a világ első 7 nm-es mobilos chipje lesz. A legutóbbi jelentés szerint a lapka a következő negyedévben már tömegesen is elérhető lesz

Hirdetés

A Huawei Mate 20 Pro mellett a normál Mate 20-ban is ez a lapka lesz, és állítólag a TSMC gyártja, 7 nm-es FinFET technológiával. Október és december között dobná piacra a saját 7 nm-es megoldását az Apple és a Qualcomm is, többek között. Az utolsó negyedévben az összes leszállított mobilos chip 18 százaléka lehet 7 nm-es. 

A Kirin 980 elvileg négy Cortex-A77-es maggal látja el a nehezebb feladatokat, illetve négy Cortex-A55-tel a könnyebbeket. A Mali-G72 GPU 24-magos, és az LPDDR4X DRAM memóriát kezeli a lapka. Az NPU már második-generációs fejlesztésekkel támogatja a mesterséges intelligenciát, és a 7 nm-es eljárás miatt takarékosabb és erősebb lesz az új chip. A további részletekre már nem kell sokat várnunk, hiszen míg a Mate 20 Pro októberre várható, addig a Kirin 980 és az EMUI 9.0 napokon belül bemutatkozik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.