Hirdetés

Mini PC-khez tökéletes az ASRock új, alacsony profilú Intel Arc A380-as kártyája



|

Ha Mini-ITX szabványban gondolkozol, érdemes fontolóra venni ezt a modellt.

Hirdetés

Bár a megjelenéskor nem dobtunk hátast az Intel videokártyáitól, a folyamatosan driverfrissítéseknek köszönhetően  az Arc modellek végül egész szépen felküzdötték magukat, így a középkategóriában kifejezetten jó ár-érték arányt kínál néhány modell. Láthatóan a partnerek is látnak potenciált ezekben a chipekben, az ASRock ugyanis ha nem is nagy csinnadrattával, de piacra dobott egy új, low profile Arc A380-as modellt.

A hivatalosan A380 LP 6G néven bemutatott modell mindössze 169 mm hosszú és 69 mm széles, így remekül passzol a Mini-ITX alaplapokkal szerelt kompakt PC-khez.

Hirdetés

A kártyára kétslotos hűtés került, így a legkisebb házakba azért nem könnyű bepaszírozni, jó hír viszont, hogy a működéshez szükséges legfeljebb 75W-ot képes a PCIe porton keresztül felvenni, vagyis nincs szükség extra tápkábelekre.

A kártyára mindössze két kimenet került, egy DisplayPort 2.0 és egy HDMI 2.0b, így ennél több monitorral nem tud megbirkózni, de mivel elsősorban irodai és multimédia gépekbe szánják, ez nem is különösebb probléma. A GPU 2 GHz-es órajelen dolgozik, 6 GB-nyi GDDR6 memóriát kapott (96-bites busszal), és 1024 stream processzort, 64 textúrázót, valamit 32 renderelő egységet dolgoztat.

Azt egyelőre nem árulta el a gyártó, hogy mennyit kérnek majd a kártyáért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.