Hirdetés

Mire jó a Chrome OS Flex, a Google ingyenes operációs rendszere?



|

Tavaly óta már nemcsak Chromebookra, hanem PC-re, Macre is telepíthető a Chrome OS, egészen pontosan a Chrome OS Flex. Tettünk vele egy próbát.

Hirdetés

Sosem volt igazán népszerű a Google Chrome OS rendszere Magyarországon, ami persze nem meglepő, ha figyelembe vesszük azt is, hogy a Chromebook, mint termékkategória meg sem jelent hazánkban a Google támogatásának hiánya miatt.

A Chrome OS Flex viszont adhat némi lendületet a platformnak; a tavaly bejelentett változat lényegében arról szól, hogy a Google megnyitotta az utat a PC-k és Mac gépek tulajdonosai előtt is. Azaz már nemcsak Chromebookra, hanem lényegében bármilyen hardverre lehet telepíteni az operációs rendszert.

Hirdetés

Mire jó?

Az első kérdés rögtön az, hogy mire jó a Chrome OS Flex - lefordítva pedig az, hogy miért jó neked, ha váltasz rá. A Chrome OS Flex a Chrome OS-re épül, nagyjából tehát ugyanazokkal az előnyökkel bír. Viszont nem teljesen azonos vele, bizonyos korlátozásokkal számolnod kell - erről később még szót ejtünk. A Chrome OS Flex egy alacsony hardverigényű, gyors rendszer, amivel elsősorban a felhőalapú szolgáltatásokat használhatod. Ha például egy régi PC-re telepíted, ég és föld lesz az a plusz, amit sebességben kapsz. Ráadásul kurrens, aktívan fejlesztett szoftverről van szó, így ha olyan hardverre installálod, amin előzőleg a Windows 7 (ne adj isten a Windows XP) futott, akkor nemcsak teljesítményben kapsz többet, hanem abban is, hogy újra egy teljesen biztonságos rendszert használhatsz a régi vason. A régi vasat szó szerit is értheted: a Chrome OS Flex minden olyan gépet támogat, amelyben 2010-ben vagy később gyártott Intel vagy AMD processzor, legalább 4 GB RAM és 16 GB tárhely található.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.