Hirdetés

MWC 2023: erős tavasza lesz a Lenovonak notebook fronton



|

A Lenovo egy tucatnál is több, hamarosan kapható notebookot mutatott be az MWC keretében, ezekből szemezgetünk.

Hirdetés

Újra dübörög a kiállítás biznisz, a barcelonai Mobile World Congressnek pedig természetesen a Lenovo is fontos szereplője. A kínai gyártó rengeteg új notebookot mutatott be direkt a kiállításra időzítve, amelyen egyébként a PC World különítménye is kint van, hogy minél több mindent ismerhessünk meg az idei év slágereiből, természetesen minderről részletesen beszámolunk majd.

Az újdonságok között a legérdekesebb a Z sorozat, amely a második generációs ThinkPad Z13 és Z16 modelleket takarja. Kifejezetten azon üzeltemberek számára készült gépekről van szó, amelyek akkor hasznosak, ha gazdáik sokat vannak irodán kívül, hiszen a Ryzen 7000 sorozatba tartozó processzorok nemcsak remek teljesítményt, hanem hosszú üzemidőt is biztosítanak. 700M sorozatba tartozó GPU, akár 64 GB DDR5 memória és 2 TB-os SSD várja a leendő tulajdonosokat, akár 4K-s IPS-kijelző társaságában.

A Lenovo egy új gyorsindító központot is telepített a gépekre, amely - többek között - a videokonferencia hívások lebonyolítását teszi egyszerűbbé. A Z13 sorozat további érdekessége, hogy a notebook fedlapja részben lenrostokból készült, amely nemcsak környezettudatos választást jelent, hanem egyúttal azt is, hogy minden egyes legyártott készülék teljesen egyedi mintával rendelkezik. A Z13 várhatóan júliustól, a Z16 pedig augusztustól lesz megvásárolható.

Hirdetés

A 2-in-1 kategóriában induló X sorozat a negyedik generációhoz ért. A ThinkPad X13 és X13 Yoga modelleknél elsőre a korábbinál vékonyabb káva tűnhet fel. A Lenovo az X13 gépeket nemcsak AMD processzorral hozza forgalomba, hiszen a Ryzen 7000-es processzorok mellett ez a típus 13. generációs Intel processzorral is rendelhető. A Yoga ugyanakkor maradt az Intel felségterülete egyelőre. Egyebekben 32 GB RAM és akár 2 TB-os HDD is választható, a kijelző tekintetében pedig az alapot a 13,3 colos WUXGA panel jelenti, de az X13 esetében a 2,8K-s OLED is opció. Méghozzá elég jó.

Az X sorozatba tartozó gépek "nagyobb" testvérei, az irodai üzleti gépek, vagyis a T sorozat modelljei (T14/T14s Gen 4 és T16 Gen 2) leginkább csak a belsőt tekintve frissültek, alapvetően ugyanazokkal az opciókkal, mint ami az X sorozatnál is elérhető - a T14s modelleknél a 2,8K-s OLED-kijelző lehetőségét is beleértve.

Belépő szinten az L13, L13 Yoga, L14 Yoga, L15 és L15 Yoga, valamint az E14 és E16 modellek is minimálisan frissített dizájnt és frissített hardver opciókat kaptak. Az L és az E sorozat között az alapvető eltérés az, hogy míg az L sorozatba az AMD és az Intel energiatakarékos mobil processzoraiból lehet választani, addig az E széria a költséghatékony chipekre épít. Az L sorozat új modelljei áprilisban, az E sorozat új modelljei májusban lesznek megvásárolhatók.

Akiknek a teljesítménynél a mobilitás sokkal fontosabb, azoknak a Lenovo továbbra is az IdeaPad Duet 3i-t ajánlja, amely Intel N processzorral és Windows 11 rendszerrel érkezik. A könnyű és vékony, mindössze 8,95 mm vastag gép, amelynek billentyűzete levehető, 11,5 colos 2K-s kijelzővel rendelkezik, és egy feltöltéssel akár 8,5 órán keresztül is képes működni.

Mindezek mellett a vállalat bejelentett egy új Chromebookot is, azonban ez a termékkategória Magyarországon hivatalosan nem lesz elérhető, így az IdeaPad Slim 3 Chromebbok még annyira sem érdekes számunkra, mint a ThinkCentre TIO ötödik generációjához érkező új monitorok; a TIO gépek elsősorban üzleti felhasználásra készülnek, például bemutatótermekbe, esetleg irodákba, munkaállomásnak. A Lenovo érdekes koncepciója ez a termékkategória, amely egy monitort és egy mini PC-t házasít oly módon, hogy bármelyik cserélhető, frissíthető legyen a másik nélkül. Az ötödik generáció 21,5 colos vagy 23,8 colos kijelzővel bővíti a termékpalettát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.