Hirdetés

Nagyobb MacBook Airrel is készülhet az Apple, már az idén befuthatnak az M2 Pro és Max chipek



|

Izgalmas újdonságokról számolt be egy megbízható Apple elemző.

Hirdetés

Az Apple ma véget érő fejlesztői konferenciája, a WWDC ünnepélyes megnyitója igazolta a korábbi pletykákat, hiszen az eseményen valóban lelepleztek egy új, átdolgozott MacBook Airt, amelyben már a cupertinóiak új generációs SoC-ja, az M2 dübörög.

Az almás termékekkel kapcsolatos pletykák doyenje, a Bloombergnek író Mark Gurman azonban nemrég arról számolt be, hogy az Apple még mást is tartogat nekünk a laptopokat illetően, köztük egy nagyobb MacBook Airrel.

Az elemző értesülései szerint ez jövő tavasszal futhat be, és 15 colos kijelzővel szerelhetik, tehát csak egy kicsivel marad majd el a 16 hüvelykes MacBook Pro méretétől. A laptop külseje a WWDC-n bemutatott 13,6 hüvelykes MacBook Air dizájnját követi majd, vagyis a nagyobb paneltől eltekintve nem lesz érdemi különbség a két modell megjelenése között.

Hirdetés

Nem kevésbé érdekes, hogy Gurman szerint az Apple egy kifejezetten kompakt, 12 hüvelykes MacBookkal is előállhat. Erről nem tudni, hogy melyik szériába érkezik, de még az is lehet, hogy a 2019-ben kivezetett sima MacBook reinkarnációja lesz. Az apróságra azonban többet kell várnunk, az elemző ugyanis úgy tudja, hogy csak 2023 végén, vagy 2024 elején dobják piacra.

Az M2 chip leleplezésével adja magát a kérdés, hogy mikor érkeznek az erősebb Pro és Max variánsok, de Gurman erre is megadta a választ: értesülései szerint ezeket már az idei év végén, vagy 2023 elején leleplezheti az Apple. Az elemző jóslata, hogy az M2 Max 12 magos CPU és 38 magos GPU dolgozik majd. Végezetül pedig, Gurman arra számít, hogy valamikor a jövő év elején kapunk egy 14,1 hüvelykes iPad Prót is M2 SoC-kal és mini-LED kijelzővel.

Fontos megjegyezni, hogy még Gurman sem mindentudó, így nem szabad készpénznek venni a tippjeit, de a korábbi pontos előrejelzései miatt jó esély van rá, hogy végül a fentiek is betalálnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.