Hirdetés

Nagyon durva hónapok várnak az alaplap- és videokártya-gyártókra



|

Túlkészletekre, alacsony keresletre és mindezek miatt tovább emelkedő vételárakra számíthatunk 2019 első felében.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy az ünnepek közeledtével hamarosan még jobban eldurvul a processzorhiány, azonban a Digitimes tajvani forrásai szerint a helyzet nem csak a CPU-piacon lesz nagyon rossz. Az alaplap-gyártók és a videokártyák gyártói is nagyon kemény hónapokra számíthatnak

Hirdetés

A jelentések szerint a kriptopénzes piac nem csak átmenetileg fulladt ki, hanem inkább padlót fogott. Mindez nagyon rossz hatással van a gyártókra, de a dolgukat tovább nehezíti Amerika és Kína kereskedelmi háborúja, továbbá az, hogy az NVIDIA nagyon magasra lőtte be az új GeForce RTX videokártyák árait. 

Az ASUSTeK Computer és a Gigabyte Technology készletei állítólag nagy tempóban emelkednek, emiatt pedig az előzetes várakozásokhoz mérten durván visszaeshet az árbevételük. 

A Digitimes szerint mindezt egybevéve az Intel szenvedésével és a processzorhiánnyal azt kapjuk eredményül, hogy a negyedik negyedéves pénzügyi eredmények elég rosszak lesznek, ráadásul a DIY piacon is alaposan visszaesett a kereslet, tehát mostanában elég kevesen akarnak új PC-t összerakni vagy régit felújítani. 

Furcsa módon a gyenge pénzügyi eredményekre nem várt módon reagálhatnak a gyártók. Az Intel és az NVIDIA állítólag a chipek árainak további emelésére készül, hogy garantálhassa a nyereséget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.