Hirdetés

Nagyon fontos dolgok derültek ki az Intel Xe GPU-król



|

A Gen 12-es iGPU-k már stabilan tartják majd a 60 fps-t 1080p-s felbontás mellett, a dedikált GPU-k pedig támogatják majd a ray tracinget.

Hirdetés

Az Intel a 2019-es IDC-n árulta el, hogy milyen teljesítményre lesznek képesek a Xe GPU-k. Egyik oldalról szóba került az UHD 620-es integrált vezérlést, vagyis a Gen 11-es architektúrát váltó Gen 12. 

Hirdetés

A cég szerint kétszeres teljesítménynövekedést tudnak összehozni az új generációnál, bár azért a szakértők azt mondják, ez valószínűleg csak bizonyos körülmények esetén teljesül majd, nem pedig általánosságban. 

Az Intel a saját összehasonlításaiban a népszerű esport-címeket vette alapul, ezekben a játékokban 50-70 százalékos javulást tud majd elérni. 

A cél az, hogy 1080p-s felbontás mellett a népszerű játékokban stabilan tudja tartani az iGPU a 60 fps-t. Ez a Gen 11-es megoldásoknak nem megy egyelőre. 

Megemlítették továbbá, hogy a dedikált Xe GPU-k hardverszinten támogatják majd a ray tracinget, így a tippek szerint az NVIDIA 2020-as Ampere GPU-i ellen dobja csatába ezeket az Intel. A további érdekességeket a januári CES-en árulják majd el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.