Hirdetés

Nagyon különleges elektronikus papír készül



|

Napsütésben is olvasható a CLEARink színes e-papírja.

Hirdetés

Nagyon érdekes elektronikus papírral állt elő a CLEARink: a cég újdonsága már 2018-ban megjelenhet, és napsütésben is olvasható, ráadásul színes. 

Hirdetés

A prototípusokat az SID Display Weeken mutatta meg a vállalat. Persze a színek kissé fakók az LCD- vagy AMOLED-panelekhez mérten, ugyanis egyelőre csak 4096 árnyalatot tud egy ilyen panel. Technikailag azonban több szín támogatása is megoldható. 

A paneleket közvetlen napsütésben is jól lehet olvasni, emellett pedig a frissítési ráta is magas, ami azt jelenti, hogy grafikák megjelenítésére és videók lejátszására is alkalmas a képernyő. 

Mindezek mellett okosórákban és autókban, kültéri jelzőtáblákban, idővel pedig okostelefonokban, táblagépekben is laptopokban is van helye az ilyen megoldásoknak. 

A monokróm változatokhoz képest persze ezek többet fogyasztanak, de az érték még így is eltörpül az LCD vagy az AMOLED fogyasztása mellett: nincs szükség ugyanis háttérvilágításra. A technológia mindenesetre közelebb van az LCD-hez, mint az elektronikus tintához. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.