Hirdetés

Nagyot dob a Huawei az új csúcslapkájával



|

Megelőzheti a riválisait a Kirin 970, amelynek állítólag már elindult a sorozatgyártása.

Hirdetés

A Huawei mostanában remekel, hiszen a kiválóan sikerült Mate 9, P10 és P10 Plus után jó eséllyel átveheti a második helyet az Apple-től a mobilpiacon. A következő csúcskészüléke azonban később jön, mint a többi gyártóé. Míg a Samsung Galaxy Note 8, az LG V30, a Nokia 8 és az iPhone 8 hamarosan bemutatkoznak, addig a Mate 10 csak októberben mutatja meg magát. 

Hirdetés

A Mate 10 azonban különleges lesz olyan tekintetben, hogy a Huawei saját, új lapkáját használja. A Kirin 970-et. 

Bár korábbi jelentések szerint a Kirin 970 sorozatgyártása csak szeptemberben indult volna, kínai médiajelentések szerint az SoC termelése már most megkezdődött

A Huawei hasonlóan versenyezne a Qualcomm és a Samsung megoldásaival, mint tavaly: a Kirin 960 jóval előbb érkezett, azonban ugyanolyan teljesítményt nyújtott, mint az idei Snapdragon és Exynos csúcslapka. 

A Kirin 970 10 nm-es gyártástechnológiával készül, és ez lehet az első mobilprocesszor, ami valamilyen felturbózott AI-funkcióval erősít. A Huawei utalt rá továbbá, hogy a Kirin 970 egyedülálló GPU-t kap, ami mindennél erősebb, ami eddig a piacra került. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.