Hirdetés

Nagyot lépnek előre teljesítményben az asztali Intel Rocket Lake processzorok



|

Százalékosan is két számjegyű teljesítménynövekedést ígér az Intel az asztali Rocket Lake chipekhez.

Hirdetés

Az Intel hivatalosan is megerősítette, hogy 2021 első negyedévében jönnek a tizenegyedik-generációs asztali Rocket Lake processzorai. A Rocket Lake-S lapkák PCI Express 4.0-támogatás mellett két számjegyű teljesítménynövekedést ígérnek IPC-fronton, a Cypress Cove architektúrának hála. Vagyis az Ice Lake-S-hez mérten meghaladja a tíz százalékot a teljesítményfölény (a Core i9-10900K is beleértendő a sorozatba). 

Hirdetés

Az új sorozatnál az Ice Lake CPU- és a Tiger Lake GPU-architektúrát ötvözik, Intel Xe grafikával, 8-maggal és 16-szállal. Az architektúrát maximum 20 PCIe 4.0 sáv, Quick Sync videotámogatás, Deep Learning Boost és VNNI jellemzi, illetve lesznek új tuninglehetőségek is az 500-as szériás lapkakészletű alaplapokba illeszthető processzoroknál, amelyek DDR4-3200-as memóriát és USB 3.2 Gen 2-t támogatnak. 

A VideoCardz márciusi megjelenésről tud, ez viszont még nem hivatalos. A Rocket Lake platform egy újabb bőr lehúzása a régi 14 nm-es eljárásról, miközben a 11. szériát a Tiger Lake-kel és 9 új chippel nyitja az Intel. Azt nem tudni, hogy a Tiger Lake-ből lesz-e asztali változat, de a Rocket Lake ettől függetlenül 2021 elején jön ilyen verzióban. 

Hivatalosan az Intel júliusban halasztotta el 6 hónappal a 7 nm-es technológiáját az eljárás hibái miatt, addig a 10 nm-es technológiát finomítaná. 2021 második felére egyébként már az Alder Lake és szerverfronton a 10 nm-es Sapphire Rapids várhatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.