Hirdetés

NAS kontra felhő és USB



|

Egy modern megoldásnak ma már nemcsak az adatok tárolásában, megóvásában, de prezentálásában is kiválónak kell lennie. Az sem árt, ha otthoni felhasználás esetén még szórakoztató is.

Hirdetés

Akik ma is pendrive-okon és merevlemezeken halmozzák mentéseiket, talán nem számolnak azzal, hogy ez az adatbiztonság és a hozzáférhetőség szempontjából is korlátozó lehet. A pendrive-ok nem szervezik a flashcellákat védett blokkokba, mint az SSD-meghajtók, és az évek során állás közben is elveszthetik tartalmukat. Ilyenkor a visszaállítás sokszor lehetetlen. A külső merevlemezek nem felejtenek könnyen, de ha nem csak otthon vagy az irodában szeretnénk elérni a rajtuk tárolt adatokat, akkor magunkkal kell vinnünk őket, ilyenkor pedig megnő a mechanikai sérülés, elvesztés vagy lopás esélye.

Hirdetés

Felhő, de saját

Sokkal kényelmesebb megoldás a különféle publikus felhőszolgáltatások használata, hiszen ezek interneten keresztül mindenféle modern eszközről elérhetők, viszont a szolgáltató csak a szerződésben meghatározott mértékben és értékben vállal garanciát az adatmegőrzésre. Éves vagy havi díjat kell fizetni, az ingyenesen használható tárhely ugyanis igen hamar elfogy, még ha csak alkalmanként fotózol vagy videózol is. Az évek során gyakran kell majd bővíteni a tárhelyet, így a költségek is folyamatosan emelkednek majd.

Ma már otthon vagy egy kis irodában is könnyen ötvözhetők a nyilvános felhők és a klasszikus adattárolók előnyei. Egy Synology NAS megvásárlásával kapacitás és hibatűrés tekintetében is bővíthető okoseszközhöz juthat bárki. A többfiókos modellekben többlemezes RAID-tömbökkel védhető ki a merevlemez-meghibásodás esetén fellépő adatvesztés, amit külső meghajtókkal vagy akár a NAS teljes duplikációjával lehet fokozni. Már a középkategóriás modellekben is a teljes rendszer védelme titkosítással.

Jó barátok: a NAS, a mobil és a tévé

A Synology készülékek könnyen kezelhetők, akár egy okostelefon, tudásukat a számodra legmegfelelőbb alkalmazásokkal bővítheted, miközben rábízhatod mentéseidet, származzanak azok PC-ről, Macről, iOS- vagy Android-eszközökről. A NAS-okhoz távoli hozzáférési lehetőség is jár, gyakorlatilag privát felhőkiszolgálóként üzemeltetheted őket, és mindenhez hozzáférhetsz interneten keresztül. A mobileszközökhöz mellékelt alkalmazások nemcsak a hozzáférést biztosítják, de a képek, videók, adatok teljesen automatikus, rendszerezett mentését is elvégzik.

A NAS segít a biztonság és mobilitás terén, és igazi szórakoztató-központként is szolgál. A Video Station alkalmazás látványosan rendszerezi videóidat, filmjeidet, és PC-re, Androidra, Android TV-re, iOS-re, Apple TV-re vagy bármilyen okostévére könnyedén közvetíti azokat. Automatikusan képes felkutatni a posztereket és feliratfájlokat az interneten, komplettebbé téve ezzel gyűjteményedet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.