Hirdetés

Néhány év múlva megkezdi a 2 nanométeres chipek gyártását a TSMC



|

A 3 nanométeres apróságokkal viszont már idén előállhat a tajvani TSMC.

Hirdetés

Nem rendeződött még a helyzet a videokártyát piacán, ennek ellenére az Nvidia várhatóan már idén bemutatja az RTX 40-es széria újdonságait.

Hasonló a helyzet a számos szegmensben fontos szerepet betöltő félvezetők terén is, mert ugyan a chiphiány még mindig problémákat okoz, az egyik legnagyobb gyártó, a tajvani székhelyű TSMC már idén új technológiával rukkolhat elő, amit pár év múlva egy még ütősebb megoldás követhet.

Hirdetés

A TSMC elnöke, C.C. Wei egy kérdésre válaszolva árulta el, hogy sínen van az N2, vagyis a 2 nanométeres technológia, és továbbra is az a terv, hogy valamikor 2025-ben kezdik el hasznosítani a módszert a chipgyártás során. Az előmunkálatok viszont már 2024-ben megkezdődhetnek Wei szerint. A vállalat berkein belül egyébként az N2 lehet az első, amelyik FinFET tranzisztorokról áttér a GAA-ra, habár a CEO nem kommentálta ezt az értesülést.

Megerősítést nyert továbbá, hogy a TSMC az idei év második felében állítja csatasorba a 3 nm-es technológiát, vagyis az N3-at, amit később a még jobb teljesítményt kínáló N3E követhet. Habár a piaci körülmények közel sem ideálisak, Wei úgy gondolja, hogy vállalata a vezető szerepének köszönhetően állni fogja a sarat a piaci fluktuációkkal szemben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.