Hirdetés

Nem hoz túl nagy előrelépést az Intel Core i7-9750H



|

A Notebookcheck tesztjei szerint az elődhöz képest csak 6 százalékkal gyorsabb az új processzor.

Hirdetés

A Notebookcheck nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy az Intel hetedik- és nyolcadik-generációs Kaby Lake-H és Coffee Lake.-H Core i7 processzorai között igen nagy volt a fejlődés, hiszen az Intel 4-ről 6-ra emelte a fizikai magok számát, ami a többszálas munkafolyamatoknál 40-50 százalékos előrelépést eredményezett. 

Hirdetés

Sajnos a nyolcadik- és kilencedik-generációs Coffee Lake-H Core i7 modellek esetében már nem mondható el hasonló fejlődés. A csapat több mint 25 Core i7-9750H chippel szerelt laptopot tesztelt, és arra jutott, hogy ez a lapka csak 6 százalékkal gyorsabb a Core i7-8750H-nál. Ami azt illeti, egyes laptopokban a régebbi chip is lekörözte az újat. 

Mindez azért lehetséges, mert a kilencedik-generációs Coffee Lake-H széria csak egy apróbb frissítést jelent, és leginkább a biztonsági rések hardveres befoltozására koncentrált. A Notebookcheck szerint aki teljesítményben is előre haladna, annak a kilencedik-generációval már Core i9-re kell váltania a plusz magok miatt. 

A Core i7-9750H egyébként főként üzleti- és gamerlaptopokban található meg. Az oldal szakértői azt ajánlják, hogy aki teheti, válassza inkább a Core i7-8750H-t, és a megmaradó keretből egy erősebb GPU-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.