Hirdetés

Nem könnyű lehűteni az Intel Core i9-9900XE-t



|

A Puget Systems elárulta, hogy konkrétan mit tud a Core i9-9900XE, illetve kitért arra is, hogy mennyire nehéz lehűteni a CPU-t.

Hirdetés

Az egyedi konfigurációk építésével foglalkozó Puget Systems nemrég beszerzett egy mintadarabot abból a limitált kiadású Intel Core i9-9900XE processzorból, ami hivatalosan még mindig nem debütált. A chipet online aukciók keretében bocsátja a kiválasztott OEM-ek rendelkezésére az Intel, és állítólag egy negyedévben csak egyszer. Emiatt a chip árazása sem fix, a részleteket pedig komoly titoktartás övezi. 

Hirdetés

A Puget Systems végül megszellőztette, hogy mit is tud a CPU, amelynek a teljesítménye remek, de eléggé melegszik. 

A Core i9-9900XE-t alapvetően a Core i9-9900K és a Core i9-9940X párosításának tartják. Ez egy Skylake CPU, 14 nm-es technológiával. A 14-magos, 28-szálas lapkát 19,25 MB L3 cache jellemzi. Az alap órajele 4 GHz, de Turbo Boost mellett már 5,1 GHz-re kapcsol. Az 5 GHz-et ráadásul mind a 14 magon képes megtartani, ami elég nagy dolog. A DDR4-2666-os modulokat ez a chip és négycsatornás konfigurációban támogatja, de a TDP már 255 wattra rúg. 

A Puget Systems szakértői azt is elárulták, hogy a normál léghűtéses rendszerekkel esélytelen lehűteni a CPU-t. Egy Corsair H80i-vel és Everflow léghűtőkkel sikerült végül 90 Celsius-fok alá vinni a hőmérsékleteket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.