Hirdetés

Nem lesz több Google Pixel táblagép



|

A Google hivatalosan is megerősítette, hogy többé nem gyárt saját táblagépet. Ezentúl csak laptopokkal foglalkozik a cég - de azért a Chrome OS-alapú tabletek még nem tűnnek el.

Hirdetés

A Google jelenleg a Pixelbook laptoppal és a Pixel Slate táblagéppel van jelen a Chrome OS-t futtató eszközök piacán. A ComputerWorld nemrég olyan jelentést adott ki, amely szerint bár két új tableten dolgozott a Google, végül úgy döntött, hogy elkaszálja azokat, és a jövőben kizárólag laptopokkal foglalkozik. 

Hirdetés

A jelentés után Rick Osterloh, a Google hardveres vezére megerősítette mindezt. A Google többé nem gyárt saját táblagépet, de azért a külső felek Chrome OS-t futtató táblagépeit még támogatja. 

A Pixel Slate így sem utódot, sem kisebb verziót nem kap. 

A Google egyébként laptopnak tekint minden olyan készüléket, mint a Pixelbook. Vagyis aminek 360 fokban mozgó zsanérjai vannak, és táblagépként is használhatóak, azok laptopok: a lényeg, hogy a billentyűzetet ne lehessen lecsatolni. 

A Chrome OS-alapú tabletek azért nem tűnnek el: a Pixel Slate legalább 2024. júniusáig kap frissítéseket, és van ilyen gépe az Acernek, az ASUS-nak és a CTL-nek is. A Google pedig a jövőben is fejleszt még érintőkijelzős funkciókat a rendszerhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.