Hirdetés

Nem lesz Vega 20 GPU a karácsonyfád alatt



|

Immáron biztosra vehető, hogy a karácsonyfák alatt nem lesz Vega 20 GPU-ra építő AMD videokártya, az első termékek csak jövőre érkezhetnek.

Hirdetés

A Vega 20 az AMD új GPU-ja, ami a meglévő Vega grafikus architektúrára építkezik, de már 7 nm-es gyártástechnológiával készül, akár 32 GB HBM2-es memóriával és 4096 bites memóriabusszal lesz elérhető. 

Hirdetés

Lisa Su, az AMD ügyvezetője a chipet már a 2018-as Computexen reklámozta, és kijelentette, hogy az üzleti piacra szánt Zen 2-alapú EPYC processzorokat a Vega 20 kíséri majd, az első 7 nm-es GPU. Az első 7 nm-es GPU valóban a Vega 20 lehet, de sajnos idén karácsonykor senki nem kap Vega 20-alapú videokártyát. 

A GamersNexus forrásai szerint idén már biztosan nem jelennek meg a Vega 20-alapú termékek, sőt, 2019-ben is csak az első negyedév vége felé, valamikor április táján számíthatunk ezekre. A GamersNexus megbízható forrásokra hivatkozva állítja azt, hogy a Vega 20 később jön a vártnál, és azt is kijelentette, hogy a Vega 20 mérnöki mintájára építő Final Fantasy XV benchmarkok nem igaziak. 

Lisa Su korábbi kijelentése szerint az AMD az adatközpontokba szánt GPU-kra koncentrál, ott ugyanis magasabb a haszonkulcs. Csak ezután jöhetnek a fogyasztói verziók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.