Hirdetés

Nem örülnek a techóriások az Nvidia és az ARM dollármilliárdos üzletének



|

Ami azért várható volt, elvégre az ARM chipjei hajtják a techipar jókora szeletét.

Hirdetés

A Google, a Microsoft és a Qualcomm is állítólag trösztellenességet kiált és arra kéri a szabályozó szerveket, hogy tegyék semmissé az ARM chiptervező Nvidia általi felvásárlását - derül ki a Bloomberg értesüléseiből.

Az Nvidia tavaly szeptemberben jelentette be, hogy potom 40 milliárd dollárért felvásárolják a japán SoftBank vállalattól az ARM-et. Ennek kapcsán már akkor is felmerültek aggályok, például az aktuális amerikai-kínai viszonyok tükrében is.

A nagy techcégek most elvileg attól tartanak, hogy az üzlet után nehezebben vagy magasabb áron férhetnek hozzá az ARM chipjeihez, amik ugyebár a világ számtalan mobiljában és eszközében megtalálhatók.

Hirdetés

Az Nvidia szóvivője ezzel szemben állítja, hogy

"mind a szabályozók, mind a fogyasztók csak profitálni fognak" a helyzetből, elvégre ők továbbra is "nyílt licencelési modellben" és "transzparens, kooperatív kapcsolatban" gondolkoznak az ARM licencelőit illetően.

Sem a Google, sem a Microsoft nem kommentálta az értesüléseket, ahogy a Qualcomm sem adott azonnal választ a Bloomberg megkeresésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.