Hirdetés

Nero 2018 Platinum teszt: így él túl egy legenda

|

Mit kezd magával egy legendás CD-író program 2017-ben, amikor CD-re és DVD-re már kutya sem ír, és a Blu-Ray is alig érdekel valakit? Megnéztük, megmondjuk!

Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy a Nero az optikai lemezek készítésének nagymestere, de ezen a területen nem sok újdonságot kínált ez az év (sem). A CD/DVD/BD média minden szóba jöhető fajtáját támogatja a program, de ez ma már csak keveseket hat meg. A szélessávú net és a házi médiaeszközök fejlődésével a CD és utódai kiszorultak a fókuszból, de a Nero készítői nem jöttek zavarba és a csomagot a modern lehetőségeknek megfelelően fejlesztik tovább. Továbbra is rendelkezésre állnak a klasszikus Burning ROM és Express modulok, csak épp a Nero 2018 nem az írás, hanem a médiakezelés és szerkesztés terén nyújt újat.

Hirdetés

Kreatív videózás

Továbbra is része a csomagnak a Nero Video (Nero Vision). A konplett videoszerkesztő program az abszolút kezdők kedvéért egyszerűsített nézetben és soksávos üzemmódban is használható. Lehetővé teszi ugyan a precíz vágást, számos effektust és kreatív anyagot kapunk hozzá, de azért profi munkára nem az igazi. Képes viszont témák alapján automatikus vágásra, és a vágásokat a zene üteméhez lehet igazítani, alkalmi és családi használatra éppen megfelelő. Akár 4K-s videókkal is használható.

Az okostelefonok megjelenése óta fennálló probléma, hogy a telefont videózáskor kényelmesebb álló tájolással használni, de ez cseppet sem illeszkedik a fekvő elrendezésű tévékhez. Ezt a Nero sem tudja megoldani, de támogatja a vertikális videók szerkesztését és exportálását, így a vágott anyag könnyen megtekinthető egy okostelefonon vagy táblagépen. Kapunk 12 vertikális témasablont, így az automatikus videoszerkesztés álló helyzetű telefonos videofelvételekkel is használható. Van 18 új szélesvásznú témasablon is és eltünteti a program az eltérő oldalarányokból adódó fekete sávokat. Kapunk 18 zenei hátteret és lemezmenüt is.

Médiafogyasztás mobilon is

A Nero MediaHome nem új szereplője a csomagnak, de nagyon hasznos lehet azoknak, akik PC-n szeretnék kézben tartani médiagyűjteményüket, azaz a fotókat, videókat, filmeket, sorozatokat és a zenei gyűjteményt. A program streaming kiszolgálót is futtat, amit tévé és mobil eszközök segítségével is ki lehet használni. Csak a megadott mappákat figyeli és rendszerezi az ott felbukkanó médiaanyagokat, a fotókon felismeri az arcokat és az arcokhoz nevek társíthatók, ezekre pedig rá lehet keresni. A fotó- és video-metaadatok alapján a helyszíneket is kezeli,.a filmekhez és sorozatokhoz beszerzi a metaadatokat és borítókat is.

Számos mobil alkalmazás jár ingyenesen a csomaghoz. Az AirBurn a mobil eszközről teszi lehetővé a lemezírást, annak a PC-nek a meghajtójában, melyen a Nero csomag fut. A BackItUp app segítségével a tablet és telefon adatai menthetők le, a fotók, videók és zenék mellett beleértve a kontaktlistát, az SMS/MMS üzeneteket és a híváslistát is, a mentés egy másik mobil eszközre is visszatölthető.

A Nero Streaming Player segít a mobilon vagy médiakiszolgálón tárolt anyagokat tévén lejátszani, ugyanazon a WiFi hálózaton belül. A Nero Receiver a mobil eszközt teszi célba vehető lejátszóvá, melyre a PC-ről, a Nero Mediahome-ból lehet streamelni. A MediaHome WiFi Sync arról gondoskodik, hogy a kiválasztott fotók és videók mind a PC-n, mind a mobilon/tableten elérhetők legyenek akkor is, ha távol járunk az otthoni hálózattól. Külön KnowHow applikáció nyújt segítséget a különféle műveletek elvégzéséhez.

Nem mellékes apróságok

A Nero BackIt Up is letölthető a csomaghoz, segítségével megoldható a fotók, videók, zenei anyagok és dokumentumok mentése. Ha a megszokott mappákban tártjuk javainkat, akkor automatikusan fel is térképezi a program, hogy mit is lenne jó menteni. Kezeli az ütemezést, a többlemezes, tömörített és titkosított backupokat is, a cél pedig nem csak optikai lemez, de hálózati mappa is lehet. A fájlok külső eszközre mentésével és mappák szinkronizálásával is szolgál a program, ha csak tartalék másolatokat és nem backup archívumokat szeretnénk kezelni. Az új Nero DuplicateManager végignézi a gépen a kijelölt mappákat és felkutatja a több példányban létező fotókat, felajánlva a másodpéldányok törlését. A Disc to Device a hang- és videolemezek mobil eszközre konvertálásában és áttöltésében segédkezik, amennyiben a forráslemez nem védett.

Több kisebb alkalmazással egészíthető ki a csomag a Nero 2018 főmenüből indítható a telepítés. A Music Recorder a webrádiókat kezeli és automatikusan felvételeket is készít a beállított műsorokról. A Nero Soundtrax és WaveEditor a hang- és zeneszerkesztésben segítenek. A Nero 360 VR a körpanorámás fotók megtekintését teszi lehetővé Windows 10 alatt. Kapunk hangfelvevőt, rendszeroptimalizálót, nem maradt ki a Cover Designer sem - arra az esetre, ha még akadna olyan, aki címkéket nyomtat lemezeihez.

A Nero 2018 Platinum jelenleg az egyetlen magyar nyelvű kezelőfelülettel (is) ellátott integrált és komplett multimédiás programcsomag. Hasznát vesszük a mentéseknél, az optikai média kezelésében vezető termék, beleértve a kreatív amatőr tevékenységeket is, és úgy tűnik, hogy a mobil világ irányában is sikerült előrelépnie, megéri az árát.

Névjegy

Nero 2018 Platinum
Forgalmazó: Nero A.G.
Ár: 22 150 Ft
Web: www.nero.com

Adatok

- CD/DVD/BD írás és újraírás
- 4K HEVC H.265 videoszerkesztés
- Videolemez és CD konverzió mobil eszközökre
- Videolejátszás beépített és SRT feliratokkal
- SecureDisc 4.0 lemeztitkosítás
- Vertikális videók szerkesztése
- 360-fokos fotók (Win 10 alatt)
- Médiagyűjtemény mentése
- Jukebox funkciók
- Streaming TV-re
- 10 bit HEVC/H-265 HWA dekódolás
- Mobil alkalmazások mobil mentéshez és streaminghez
- Nero BackItUp 2018

Értékelés

Teljesítmény: 8
Szolgáltatás: 9
Ár-érték: 9
Előny: Jó ár-érték arány, 4K, vertikális videószerkesztés
Hátrány: A nagyobb modulok lassan indulnak el

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Nero 2018 Platinum

Ár: 22 150 Ft Ft
A Nero 2018 Platinum jelenleg az egyetlen magyar nyelvű kezelőfelülettel (is) ellátott integrált és komplett multimédiás programcsomag. Hasznát vesszük a mentéseknél, az optikai média kezelésében vezető termék, beleértve a kreatív amatőr tevékenységeket.
 • CD/DVD/BD írás és újraírás
 • 4K HEVC H.265 videoszerkesztés
 • Videolemez és CD konverzió mobil eszközökre
 • Videolejátszás beépített és SRT feliratokkal
 • SecureDisc 4.0 lemeztitkosítás
 • Vertikális videók szerkesztése
 • 360-fokos fotók (Win 10 alatt)
 • Médiagyűjtemény mentése
 • Jukebox funkciók
 • Streaming TV-re
 • 10 bit HEVC/H-265 HWA dekódolás
 • Mobil alkalmazások mobil mentéshez és streaminghez
 • Nero BackItUp 2018
PRO
 • Jó ár-érték arány, 4K, vertikális video-szerkesztés
Kontra
 • A nagyobb modulok lassan indulnak el
 • Teljesítmény:

  8

 • Ár/Érték:

  9

Próbáld ki az Xbox Game Passt 300+ játék csak
300 Ft 3 hónapra!
(x)

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.