Hirdetés

Normális, ha 110 Celsius-fok fölé melegszik a Radeon RX 5700



|

Az AMD szerint teljesen megfelel a várakozásoknak, ha játék közben akár 110 Celsius-fok fölé is felmelegszik a grafikus vezérlő.

Hirdetés

Az AMD Radeon RX 5700-as videokártyák egyedi tervezésű kiadásai csak most jelentek meg a piacon, de a referenciadizájnra építő modellek már július 7. óta kaphatóak. Az első vásárlók közül sokan panaszkodnak a kártyák hőkezelésére. 

Hirdetés

A tapasztalatok szerint az a megszokott, hogy az NVIDIA hasonló teljesítményű videokártyái nagyjából 85 Celsius-fok alatt maradnak. A Radeon RX 5700 XT-k ellenben 100, sőt, 110 Celsius-fok fölötti úgynevezett hotspot-hőmérsékleteket jelentenek. Stresszteszt alatt akár a 113 Celsius-fok is összejön. 

Az AMD most egy blogbejegyzésben árulta el, hogy a 110 Celsius-fokos hotspot-hőmérsékletek rendeltetés- és üzemszerű működésről tanúskodnak normál játékra való használat mellett. 

Az óriás emellett azt is elárulta, hogy mit jelent ez a fogalom. A Navi 10 GPU ugyanis egy sor hőmérsékletszenzort kapott, amelyek eltérő fizikai helyeken találhatóak. Az ezek bármelyike által rögzített legmagasabb hőmérséklet a hotspot-hőmérséklet, vagyis ennek fix helye nincs. 

A régebbi mérési módoknál az AMD egy fix helyen mérte a hőmérsékletet, ott, ahol a jóslatai szerint a legforróbb lenne a kártya terhelés alatt. A generációk fejlődésével azonban más megközelítésre állt át az AMD, így a legnagyobb hőmérsékletet egy sor diódahálózat adatai alapján azonosítja és jelenti a rendszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.