Hirdetés

Kétszeres teljesítményt hozhatnak az NVIDIA Ampere GPU-k



|

Az idei új NVIDIA generáció nem szórakozik 10-20 százalékokkal - de kell is a nagy dobás, hiszen az AMD is nagy tervekkel készül.

Hirdetés

A grafikus vezérlők piacán laposabb időszak után újra egyre szorosabb a verseny, és az AMD az idei évre (talán már márciusra) tervezi a Big Navi indítását. Persze az NVIDIA sem csak a tavalyi termékvonalát foltozgatja, a versenytárs újdonságaira az Ampere-alapú kártyákkal válaszolhat. Részleteket azonban nem igazán lehetett tudni ezekről, de végre szivárog némi információ, szóval kezdhetjük átlátni, hogy milyen is lesz a GeForce RTX 3000 széria. Persze egyelőre semmit nem erősítettek meg mindebből hivatalosan, így lehet, hogy puszta spekulációról van szó - de az sem kizárt, hogy konkrét belsős információ került napvilágra.

Hirdetés

A CorgiKitty nevű twitteres leaker mindenesetre a GA100, GA103 és GA104 GPU-król is mesélt, ezek mindegyike az RTX 3000 szériába kerül.  A csúcsot a 826 négyzetmilliméteres GA100 jelenti, amit a 60 SM-mel és 10-20 GB VRAM-mal jellemezhető GA103 követ majd. A GA104-et 48 SM és 8-16 GB RAM jellemzi majd. 

Állítólag készül a GA102 is, azonban az NVIDIA előbb látni akarja, hogy mire képes a Navi 21, mielőtt azt véglegesíti. Az Ampere-alapú grafikus vezérlők összességében viszont ráduplázhatnak az RTX 20-szériás kártyák teljesítményére, legalábbis a szakértők jelenleg ezzel számolnak. A szivárogtatás szerint az új GPU-kban az INT32 egység változatlan marad, de az FP32 egységek száma a duplájára nő. Az új Tensor mag teljesítménye is duplázódik, fejlesztik az L1 Data Cache-t, és RT Core Advanced néven áttervezik az RTX architektúrát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.