Csendben rukkolt elő a GeForce RTX 2060 és 2070 Max-P GPU-kkal az NVIDIA



|

Frissítette a meglévő modelleket a gyártó, az új verziókkal a Super GPU-k bemutatója során, de csendben állt elő.

Az NVIDIA nemrég mutatta be a laptopokba szánt GeForce RTX 20-szériás Super GPU-kat, de csendben, mondhatni észrevétlenül frissítette a meglévő GeForce RTX 2060 és 2070 Max-P modelleket is. Ez a két új GPU először a Schenker új XMG Apex 15 gamerlaptopjaiban debütál, AMD Ryzen 3000-es CPU-k kíséretében. Első ránézésre egyébként úgy néz ki, hogy a frissített modellek nem hoznak több magot, de kicsit magasabb órajelet igen. 

Hirdetés

A közelebbi vizsgálatból a szakértők kiderítették, hogy ugyanolyan hardveroptimalizációkat végzett a gyártó, mint a Super SKU-k esetében, így a GDDR6 memória például alacsonyabb, 1,25 voltos feszültségen működik. A változtatások hatására a teljesítmény legalább 7 százalékkal emelkedik. 

A frissített RTX 2070-et ugyanúgy 115 wattos TDP jellemzi, mint az eredeti Max-P verziót, de a hatékonyabb GDDR6 memória és a plusz 45 MHz miatt jobb teljesítményt nyújt. Az RTX 2060 esetében a 115 wattos TDP előrelépés az eddigi 90 wattoshoz képest. A további részletekre a Schenker deríthet fényt, április 15-én. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.