Hirdetés

Ilyen lehet a GeForce RTX 3090



|

Az Ampere-alapú videokártya 4992 CUDA magot és 12 GB VRAM-ot hozhat magával a szivárgások alapján.

Hirdetés

Egyelőre kár lenne bármit is kőbe vésni az NVIDIA Ampere architektúrára építő videokártyáival kapcsolatban, de a legutóbbi szivárgások érdekes részletekre világítottak rá. Az adatok egyelőre óvatossággal kezelendőek, de úgy néz ki, hogy sok minden kiderült a GA102-es Ampere lapkára építkező GeForce RTX 3090-ről. A GA102 emellett úgy fest, hogy számos további videokártya alapja is lesz még, és teljes egészében az RTX 3090 aknázza majd ki a képességeit. 

Hirdetés

Ebben a grafikus vezérlőben ez 4992 CUDA magot jelent majd. A kártya 39 TPC-vel jön, ami azt jelenti, hogy hárommal több cluster lesz, mint a teljes TU102-es konfigurációnál. 

A GA102 emellett 12 GB GDDR6-os VRAM-ot használ, 18 Gbps-on. A GeForce RTX 3090 érkezésére állítólag augusztusban vagy azután számíthatunk - ez egybevág az eddigi pletykákkal. Úgy néz ki azonban, hogy 10 nm-es technológiával készül az Ampere széria, tehát nem egyértelmű, hogy mekkora teljesítménynövekedésre lehet számítani - ebben az esetben az AMD nagy előnyre is szert tehet a modernebb technológia miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.