Hirdetés

Jönnek az NVIDIA mobilos GeForce Super videokártyái



|

Jövőre érkeznek az NVIDIA legújabb megoldásai, amelyekkel a laptopok piacán szorongatná meg az AMD-t.

Hirdetés

A Notebookcheck forrásai szerint az NVIDIA azt tervezi, hogy a mobilos GeForce RTX és GTX grafikus vezérlőket is felújítja, és Super jelzővel látja el. Az új sorozat az AMD Radeon RX 5500M, RX 5700M és RX 5300M ellen szállna ringbe. 

Hirdetés

Az új mobilos GeForce Super GPU-k valamikor jövő márciusban jelenhetnek meg, de a tippek szerint akár már a CES-en debütálhatnak. Addig persze a most közölt specifikációk terén is bármi változhat. 

A mostani jelentések alapján az NVIDIA olyan frissítési stratégiát választ, mint az asztali kártyáknál. Vagyis a GeForce RTX vezérlők több CUDA magot hozhatnak, míg a GeForce GTX modelleknél a memóriát cserélhetik gyorsabb GDDR6-osra. A kódnevekben R kiegészítés bukkan majd fel a Super verzióknál. 

A csapat listáján egyébként szerepel egy ötödik kódnév is, ami titokzatos, és nem tudni, hogy mihez kötődik. A Notebookcheck arra tippel, hogy egy új videokártya lehet, ami a GeForce GTX 1050 (Ti)-t váltja le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.