Hirdetés

Nagy dolgokat hozhat a GTC 2020-ra az NVIDIA



|

Az NVIDIA szerint nem fogunk csalódni - vajon a következő-generációs GeForce videokártyák érkeznek?

Hirdetés

Jensen Huang, az NVIDIA ügyvezetője nemrég a vállalat következő rendezvényéről, a GTC 2020-ról árulkodott. A szavai alapján számíthatunk fejlődésre a mesterséges intelligencia terén, a GeForce RTX videokártyáknál, a játékokban, a professzionális és a felhős piacokon egyaránt. Még azt is megígérte a cég vezére, hogy az elemzők nem csalódnak majd a bejelentéseket illetően. Ezzel persze még nem erősítette meg, hogy a márciusi GTC-n jönnének a következő-generációs videokártyák, de azért az elmúlt időszak AMD-s erősödése mellett nincs túl sok alapja annak, hogy a levegőbe ígérgessen a cég.

Hirdetés

A média persze rögtön arra a következtetésre jutott, hogy jön az Ampere architektúra - több szakértő szerint azonban valószínűtlen, hogy már a GTC-n megérkeznének a gamereknek szánt grafikus vezérlők. Állítólag nagyobb esély lehet a Volta utódjának bemutatkozásra, amely a számítási feladatokra és az AI-ra, adatközpontokra koncentrálna jobban, nem a játékosokra. 

Meglepetést persze okozhat az NVIDIA, ahogy a limitált kiadású Cyberpunk 2077 grafikus vezérlője is váratlanul érkezett, és nem tudni, hogy melyik architektúrára épít a benne lévő GPU. A következő-generációs GeForce-ok mindenesetre az Ampere architektúrára alapoznak majd, 7 nm-es technológiával. Sokan a beharangozó üzenetből azt is kihámozták, hogy a Jetson mesterséges intelligencia platformmal kapcsolatban is lesz újdonság - a jelenlegi generációt egyébként legutóbb egy okos szelektív szemetes "szemeként" használták fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.