Hirdetés

Tényleg jönnek az NVIDIA Hopper GPU-k



|

A Hopper és az Aerial neveket is levédette az NVIDIA, ezek a GPU-k követhetik az Ampere lapkákat.

Hirdetés

A VideoCardz jelentése szerint az NVIDIA nemrég levédette az amerikai szabadalmi hivatalnál a Hopper és az Aerial neveket. Ez erősen utal rá, hogy a pletykáknak megfelelően tényleg Hopper lesz a neve az Ampere architektúra utódjának. 

Hirdetés

A francia matematikus és fizikus André-Marie Ampère után elnevezett Ampere a Turing architektúrát hivatott váltani, a Samsung és a TSMC egyaránt gyártja majd 7 nm-es technológiával. Konkrét megjelenési dátum még nincs, de a 2020 szinte biztosra vehető. A Hopper pedig az Ampere után érkezhet. 

A Hopperről egyelőre tudni valamit, de a spekulációk az amerikai számítógéptudós Grace Hopper előtt tisztelegne az NVIDIA. Állítólag többchipes modulokat használhat a gyártó, ami azt is jelentheti, hogy csak Tesla és Quadro termékekben lesz elérhető. 

A videokártyák piaca izgalmas lehet jövőre, az Ampere mellett jöhet a következő-generációs AMD RDNA 2 ray tracing-támogatással, és végre az Intel Xe grafikus vezérlők is befuthatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.