Hirdetés

NVIDIA MX330 és MX350 - még egy kis Pascal a laptopokba



|

Ugyan az NVIDIA 7 nanométeres gyártástechnológiára vált, azért a 14 nm kategóriát sem hagyja teljesen maga mögött. A két új grafikus vezérlőről már a CES-en is elhintettek információkat, és a legújabb driver is árulkodik róluk.

Hirdetés

Már lassan egy éve annak, hogy az NVIDIA elindította Turing architektúrára épülő grafikus vezérlőit, de még az előd Pascal sem esett ki teljesen a képből. Ezt az architektúrát már lassan három éve vezette be a "zöld gyártó" laptopokon a belépő szintű GeForce MX150-nel, amelyet aztán az MX250 követett, 2018-ban pedig megjelent az MX110 és MX130 is, utóbbi tavaly frissült egy MX230 jelű modellel. És úgy tűnik, itt nem áll meg a laptopos Pascal-vonat.

Hirdetés

Több laptopgyártó, így a HP is bemutatott ugyanis olyan új modelleket, amelyekben GeForce MX330 és MX350 dolgozik, de ezekről a neveken kívül nem lehetett túl sokat tudni. Most azonban a legújabb meghajtó-frissítésben már rábukkanhatunk a két grafikus egység Device ID-jére is. Utóbbiak szerint Az MX330 az "1D16" azonosítóval rendelkezik, ahol az 1D azt igazolja, hogy a Pascal GP108 GPU-ra épül. Az MX350 viszont már "1C94" azonosítót kapott, tehát ez nem a GP108-at használja, ennyi adat alapján GP106, vagy GP107 lehet benne.

Viszont érdekes, hogy az ID második felében található 94 már a meglévő "1C92" fölé helyezi az új modellt, márpedig a 92-es versenyző másik neve GTX 1050 Max-Q. Ez alapján továbbra sem falbontó képességű grafikus vezérlőkről beszélünk, de több olyan laptop is nyerhet velük, amibe viszonylag visszafogott áron szeretnének a mai játékokat közepes minőségben elbíró GPU-kat szerelni a gyártók. A várakozások szerint hivatalosan február 20-án mutatja be a két újdonságot az NVIDIA, amelyek állítólag 10 és 25 wattos kiépítésben is elérhetőek lesznek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.